Wat zijn de voordelen van particuliere thuiszorg?

U bevindt zich hier:
Wat zijn de voordelen van particuliere thuiszorg?

Wat zijn de voordelen van particuliere thuiszorg?

Particuliere thuiszorg is thuisondersteuning, die doorgaans wordt verleend door bekwame en gediplomeerde thuiszorgmedewerkers. De mensen die zorg nodig hebben, betalen deze diensten vaak rechtstreeks aan de verzorger of verzorgende instantie. De voordelen van dergelijke zorg zijn talrijk. Bij het inhuren van een zorgverlener is het belangrijkste voordeel, dat particuliere thuiszorg ervoor zorgt, dat de client de zorg ontvangt die hij of zij nodig heeft in de eigen comfortabele en veilige omgeving. Als u een verzorger inhuurt, weet u zeker, dat uw geliefde wordt verzorgd door een professional.

Gepersonaliseerde ouderenzorg

Veel zorgverleners zijn ook gespecialiseerd in bepaalde gebieden, zoals bijvoorbeeld de palliatieve zorg of geriatrische zorg. Het doel van dergelijke zorgverleners is om ervoor te zorgen, dat hun cliënten zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Door het aanbieden van de gewenste thuiszorg aan huis, is dit vaak het geval. Wanneer er zorg gewenst is in de laatste levensfase dan is die mogelijkheid er om in de eigen vertrouwde omgeving te sterven. Een particuliere zorgverlener kan u indien gewenst, 24 uur per dag bijstaan.

Thuiszorg op vaste tijden

De zorg wordt verleend op tijden, die u wenst in aaneengesloten uren tot een 24 uurs continue aanwezigheid van de zorgverlener.

Direct hulp

Particuliere thuiszorg heeft geen wachtlijsten. Een zorgteam wordt samengesteld, zodra bekend is welke zorg gewenst is.

Voldoende tijd en aandacht voor de zorgvrager

Er kunnen gemakkelijk langere zorgmomenten verleend worden. Hierbij kan rekening gehouden worden met de specifieke wensen van de client en zijn of haar omgeving. Denk hierbij aan 24 uurs zorg, het ondersteunen van de mantelzorgers bij ziekte of bij bijzondere gebeurtenissen.

1 op 1 zorgverlening

De zorg wordt verleend door een zorgverlener, die exclusief voor uw gepland staat. Dit betekent, dat de zorgverlener voldoende tijd voor u heeft. Deze zorgverlener hoeft zich niet te haasten naar haar volgende afspraak.

Verpleeghuis

Hoeveel zorg er ook nodig mocht zijn, u hoeft niet naar een verpleeghuis of zorghotel. U kunt in uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Ook als er hulpmiddelen nodig zijn, kunnen deze worden besteld om het voor u zo comfortabel mogelijk te maken.

Gediplomeerde en ervaren zorgverleners.

De particuliere zorgverleners zijn goed opgeleid en beschikken over het diploma helpende zorg en welzijn 2+, verzorgnede niveau 3 of verpleegkundige niveau 4 en 5.

Voordelen van particuliere thuiszorg bij dementie

Dementie is erg ingrijpend voor de patiënt zelf, maar dat is het zeker ook voor de mantelzorgers. Zeker als de ziekte vordert, neemt de zorgbehoefte toe. Tijdens deze laatste fase is er op elk moment van de dag zorg nodig. 24 uurs particuliere thuiszorg is dan een optie.

Deel met een vriend(in) of familielid:

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Scroll naar boven