Zo werkt het

U bevindt zich hier:
Zo werkt het

Zo werkt het

Een BabZ kiezen we zorgvuldig voor u uit. Lees hieronder welke stappen wij doorlopen om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Zorg zonder indicatie?

Wij kunnen u te allen tijde thuiszorg bieden. Ook als u (nog) geen indicatie heeft.

U betaalt de zorg zelf en kunt dit eventueel achteraf terugkrijgen vanuit uw zorg indicatie.

Onze werkwijze

Stap 1 - Persoonlijke Kennismaking
Uw wensen en behoefte staan voor ons altijd voorop. Tijdens een persoonlijke kennismaking bij u thuis, brengen we uw wensen en behoefte samen in kaart. Misschien heeft u vanuit uw diagnose verpleging nodig maar wilt u zelf ook wat extra hulp bij het aankleden. Het kan ook zijn dat u wat spullen van de thuiszorgwinkel nodig heeft. Samen nemen we uw wensen en de mogelijkheden door.
Stap 2 - Aanvraag indicatie
Wanneer uw wensen en behoefte helder zijn, bekijken we samen welk type zorg er geboden kan worden en welke er vergoed worden. De procedures voor een indicatie aanvraag (zoals PGB en ZIN) zijn vrij ingewikkeld. Om problemen met uitbetaling te voorkomen, is het van belang dat het aanvraagformulier accuraat wordt ingevuld.

Vervolgens schakelen wij onze wijkverpleegkundige in voor het aanvragen van uw indicatie en opstellen van een zorgplan.
Stap 3 - Selectie BabZ
Niets is fijner dan een vaste hulpverlener. Iemand die u leert kennen en waarmee u een band opbouwt. Het kan voorkomen dat u zowel verpleging als verzorging krijgt en dat u op verschillende momenten per dag zorg nodig heeft. Uw vaste BabZ-team stellen wij zorgvuldig voor u samen. Zo weet u precies op wie u op welk moment kunt rekenen.
Stap 4 - BabZ bij u thuis
De BabZ komt voor het eerst bij u thuis. Indien mogelijk, starten we met een kopje koffie en een kennismaking. Samen met de hulpverlener neemt u de werkzaamheden en tijden door. Eventueel vindt er een sleuteloverdracht plaats. Daarna gaat de BabZ direct aan de slag.

Vraag hier onze digitale brochure aan!

Vraag onze brochure aan!
Scroll naar boven