Hulp bij PGB/ZIN

Wanneer u heeft besloten om Babz Thuiszorg in te schakelen, dan bekijken we eerst samen met of u een indicatie heeft en of deze nog voldoet aan uw zorgbehoeften. Het kan zijn dat uw situatie is veranderd en er meer (aangepaste) zorg nodig is. In beide gevallen komt de wijkverpleegkundige beoordelen of de zorg die u wenst ook daadwerkelijk noodzakelijk is. Het is verstandig om BabZ hierbij te betrekken. Wij kunnen voor u onderbouwen en beargumenteren waarom de indicatie moet worden aangevraagd of verhoogd. Indien u nog geen wijkverpleegkundige heeft ingeschakeld kan BabZ dit voor u doen. BabZ beschikt over HBO verpleegkundigen die voor u de indicatie kunnen stellen.

Zorg in natura of PGB aanvragen

Heeft u nog geen indicatie dan gaat Babz met u bekijken wat er in uw situatie nodig is om een indicatie aan te vragen. Indien u langdurige en intensieve thuiszorg (Wlz indicatie) wenst, dan kan BabZ Thuiszorg deze indicatie samen met u aanvragen. Uw budget wordt ondergebracht bij de zorgverzekeraar (zorg uit Zvw) als het gaat om de functie verpleging en verzorging, en bij de gemeente (WMO) als het gaat om de functie van huishouding en begeleiding.

Advies bij administratie

Wellicht zijn er mensen in uw omgeving die een PGB hebben afgeraden. De administratieve zaken die hierbij komen kijken, zijn namelijk vrij ingewikkeld. Echter, met de juiste begeleiding en expertise ontzorgen wij u volledig in dit traject. Het PGB wordt niet gezien als inkomen en heeft dus geen invloed op bijvoorbeeld belastingen, subsidies of uitkeringen.

PGB Den Haag aanvragen

Wenst u nadere informatie over PGB? Neem dan telefonisch contact met ons op of vul ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

WLZ (Wet Langdurige Zorg)

Indien u langdurige en intensieve thuiszorg nodig heeft, kan er samen met u een WLZ indicatie worden aangevraagd. Het CIZ zal uw aanvraag beoordelen en een huisbezoek afleggen alvorens uw aanvraag wordt goedgekeurd.

Zvw (Zorgverzekering wet)

Gaat het om de functie persoonlijke verzorging (pv) en/of verpleging (vp) dan komt de wijkverpleegkundige bij u langs om de indicatie te stellen. Uw zorgverzekeraar moet de indicatie goedkeuren om voor vergoeding in aanmerking te komen.

WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)

Bij de WMO kunt u een aanvraag indienen voor huishouding en begeleiding.

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar kunnen wij in sommige gevallen de zorg leveren op basis van Z​IN (Zorg in Natura).​ In dat geval heeft u geen administratieve lasten die horen bij het PGB. Wij geven u dan ook graag advies wat het beste bij u past.

De zorgverleners van BabZ Thuiszorg zijn zeer ervaren. Ze beschikken over alle nodige certificeringen en diploma's om professionele verzorging te kunnen bieden en zijn gespecialiseerd in persoonlijke verzorging aan huis.

Hulp bij PGB/ZIN kan op elk gewenst moment worden ingezet. Wilt u eerst eens met ons uw zorgvraag overleggen, neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden al uw vragen over thuiszorg graag. Aarzel niet en neem contact met ons op via E-mail, telefoon of Whatsapp.

Hulp aanvragen


Hulp bij PGB / Hulp bij ZIN Thuiszorg in de regio Den haag